Joo, mä tiedän että viime kerrasta on kauan. Noh, joulu meni, kuten varmaan useammalla suomalaisella, suklaata syöden. Nyt on sitten tullut enemmän spurtattua liikunnan suhteen, mietiskelen juuri tässä, että lähtisikö sitä kenties uimaan vain kävisikö lenkillä vai olisiko vapaapäivän vuoro. Huvittavaa muuten, miten uuden vuoden jälkeen salilla on alkanut näkyä väkeä enemmän kuin tarpeeksi. Veikkasimme kaverin kanssa, että tammikuun jälkeen tilaa alkaa taas olla tarpeeksi, viimeistään helmikuun puolella. Toisaalta toivoisi, että ne ihmiset, jotka ovat tehneet uudenvuodenlupaukseksi sporttisemman elämän, saisivat kipinän jatkaa koko loppuelämän. Valitettavasti -tai ilkeästi sanottuna hyvä, että saleilla on tilaa- useimmat ihmiset lopettavat sen alkuinnostuksen jälkeen.

Mikähän saisi ihmisiä jatkamaan urheilua? Itselläni ehkä suurin kulmakivi aikaisemmin oli repsahdus. Silloin kyse ei vielä ollut kuitenkaan urheilusta vaan ihan puhtaasti ruuasta. Alkuviikon kituutin aivan liian alhaisilla kalorimäärillä, ja sitten viimeistään lauantaina oli mukava aloittaa ahmiminen. Jos nykyään tulee sellaista, että tulee syötyä liikaa, urheilen kuitenkin saman verran ja jossain vaiheessa syöminenkin palaa ruotuun. Ehkä siinä vain pitäisi ottaa itseään niskasta kiinni, jos on jäänyt pari iltaa sängyn pohjalle, ja lähteä lenkille. Muuten et varmaan saa ikinä jatkettu liikuntaharrastustasi. Et ainakaan silloin, jos katsot valkoista ilmaa, kun sataa lunta. Hei mielikuvitusta! Salille (jossa valitettavasti on usein iltaisin ja kovalla pakkasella hirveästi väkeä), uimaan tai venyttele ja jumppaa vaikka kotona.

Hyvähän se on saarnata. Itsellähän kaikki menee aina niin putkeen ja kuin kirjoissa sanotaan.. No, mun itteni suurin kulmakivi on ehkä se, että kun haluaa saada kiloja pois, treenaa liian vähällä energiamäärällä. Joo, mä myönnän, että tämä viikko on ollut juuri sellainen viikko. Onneksi ne energiat tulee mitä suuremmalla todennäköisyydellä takaisin jossakin vaiheessa. Olen nyt pari päivää vetänyt rautaa, D-vitamiinia, maitohappobakteereita ja magnesiumia. Kummallisesti vaan oon aamuyöllä koko viikon herännyt kolmen neljän aikaan.

Jännää.